Musikens effekter.

Känner mig riktigt duktig nu faktiskt. Har setat och mixtrat med mobilen ett tag. Slängt ur alla gamla bilder ifrån ett annat liv och bytt ut alla låtar mot nya härliga bättre låtar som man kan skapa nya minnen till :) de andra låtarna var fulla av minnen, nästan så pass att man bara sätter sig ner och gråter till vissa av dem. Nej nu ska mobilen fyllas av nytt och fräscht!

Egentligen är det helt otrolig vad en låt kan kopplas till ett minne. Kanske första gången man var hemma hos någon som man hörde det och då kan det vara kört. Då finns alltid risken att just den låten för evigt kopplas ihop med den personen. Jag har en låt som jag alltid kopplar till pappa, han lyssnade alltid på den förut. Amanda Jenssen - Hallelujah kommer jag för evigt att koppla till Strängnäs och Tynäsvägen. In Flames, det kopplar jag till Krille och förra vintern, Ill Niño likså. 2Face Idibia - African Queen kopplar jag till Stålfors och åttans alla vänner och minnen.

Det är faktiskt härligt att man genom att sätta på en låt kan komma ihåg en ström av händelser, lukter, ord - minnen helt enkelt. Man kan skapa sig ett helt minnes album med minnen ifrån en lång lång tid genom att bara bränna en skiva. Helt otroligt!

image72

Richard Hell & the Voidoids - Blank generation  - grymt bra låt.

Blogg.se

Efter många kvällar med slit och plåga har jag äntligen lyckats fixa till bloggen till den blåa uppenbarelse jag ville ha den till. Är något trött nu på en blogg.se som hänger upp sig varje kväll och som gör att man blir fast med samma försök om och om igen för att till slut inte ens lyckas. Nu äntligen funkade blogg.se hela kvällen, jag orkade sitta med det och det blev faktiskt ganska schysst :)

Så snälla bloggen, sluta muppa dig!


Myyyys.

Planen för idag var som sagt att plugga hela dagen. men nejnej, det blev lunch med Anna och sen fika med Anna, Gabbe, Fabian och Channette :) Myyys! Satt ett bra tag på Rutan och hade hur skojj som helst! Fabian är en kul kille måste jag säga! Sen vidare runt på stan, hittade en jeans jacka jag vill ha och luskade ut att jag också vill ha en jeans väst :) Blir najs till nya linnena! Sen ett par bleka jeans och vita skor också, läckert läckert!

Hamnade sedan hemma hos Anna också, tråkigt nog inte Gabbe då hon hade travat iväg til gymmet med sin bror. Men vi hade kul för det! Pizza och mycket skratt och prat! Härlig dag, behövde jag faktiskt!

Tänk egentligen vad pengar rinner iväg på mat och fika ute med vänner. Det är helt sjukt! En lunch idag på ett mysigt ställe kostar mellan 60 och 100 kronor. Sen kaffe på det blir 20 kronor till. Ska man sedan ha en påtår kan det kosta allt ifrån 0 till 10 kronor. Dyrt! Ska man däremot "bara" fika så blir det ännu dyrare. En schysst kaffedrink kostar minst 30 kronor och sen fika bröd till det minst lika mycket. Det är synd att det är så dyrt för det är så himla mysigt att sätta sig på ett café med en mysig vän och bara njuta av livet och snacka om allt mellan himmel och jord!

Shopping glädje :)

Jag älskar att shoppa, det är faktiskt riktigt underbart :) Man blir så glad när man hittar kläder som sitter bra och är snygga och framför allt inte kostar skjortan!  Var på Tuna Park med mor och skulle hämta min kära mobil som kom in igår. Sedan fortsatte vi med en runda i affärerna och jag blev ganska snabbt några kronor fattigare och lite kläder rikare. Närmare bestämt:

- Ett mönstrat linne
- Ett grått linne
- En vit -shirt med svart tryck

Awesome, jag bara älskar dem! Allihopa i stilen så att en ljus sliten denim kjol till är perfekt! Och sen typ ett par vita ballerina skor till! Aah, jag vill ha sommar och sol! Jag vill ha Aten resa nu xD Fast i och för sig, innan Aten så är det mer kläder som måste köpas ;) Shorts, jeans, kofta, skor, mera linnen och t-shirts, glajjor och lite annat smått och gott!

En annan breaking new thing är att jag nog ska spara ut håret, kände det idag att jag saknar att pilla med plattången, tofsar och uppsättningar. I miss it, så ska försöka få ut håret igen. Men som mamma sa, det är långt till sommaren om jag låter bli att klippa mig ^^ Så det blir nog super :D !!


Today.

Blev inge plugg för mig idag, har inte heller packat väskan ^^ Följde med mamma och Per-Arne hem till Stefan och Tina i stället, fikade och blev kvar där i några timmar. Nya huset är hur gulligt som helst, träprylar överallt, grymt fint :) Kände på vattnet, det var inte kallare än 4 grader iaf ^^ Haha, men kallt var det! Det flöt omkring isflak lite hit och dit. Mysmys. Kom på den briljanta idén att i sommar så ska vi cykla dit och ta med oss fikabröd. Kaffet får Stefan och Tina stå för, kaffebryggare kan vara lite jobbigt att släpa på ^^ Vi ska ta vägen över Borsökna för då kan man stanna där och ta sig ett dopp :D Ah, jag längtar till sommaren!

Köpte pizza på Pelikanen (vårat namn på Nejlikan ^^) och tog med hem. Sprang på Marcus där också, min gamla målvaktstränare. Riktigt skojj att snacka med honom, har ju typ inte träffat honom på tre år ^^ Han spelade fortfarande lite då och då, tränade andra för det mesta. Sedan hem och titta på "In enemy hands", grymt bra film. Rekomenderas verkligen!

Usch jag kanske ska tänka på att packa lite, så jag inte har allting kvar imorn ^^ Har en hel del att hinna med innan bussen går! Men det löser sig, as always :)

Ut och springa?


Good girl.

Idag mår jag fint så jag kan faktiskt åka till Tallin imorn! Är till och med så duktig att jag har börjat tvätta och städa mitt rum :) När jag är klar med det ska jag sätta igång med fysiken så jag har jobbat mig igenom en del innan jag sticker iväg så jag inte kommer hem på fredag och har ett helt kapitel att få in i skallen ^^ Känner mig faktiskt riktigt duktig idag! Nä, nu ska jag sätta igång igen!

Puss på er :)

Glad Påsk.

Det märks att det är helg/lov, för jag sitter inte lika mycket vid datorn, vilket medför att det inte alls blir så mycket skrivet. But I guess thats the way it's suppose too be! Nu är påsken i princip över också, inte för att det är en sådan stor händelse i min familj. I år så var det jag, Sky, mamma, Per-Arne, mormor och morfar som åt god mat och rullade ägg ^^ hade hur skojj som helst! Sen spelade vi kanasta och jag blev världsbäst på det så morfar tyckte jag skulle gå och lägga mig :)

Midnattsmässan var jätte fin, öppningen med körens psalm var breathtaking, sen gick det lite utför men det var fortfarande fint :) Härligt att träffa Markus också, hade inte gjort det på ett tag! Hem och sova, jag mådde hur dåligt som helst och Sky tvingade ner mig i sängen ^^ Kul... Menmen, vaknade sen idag av att hon stökade omkring i lägenheten och jag mådde illa. Bra jobbat..!

Mått uselt hela dagen, ont i precis varenda skrymsle av mig själv. Inte direkt skojj om man säger så. Sky är hemma i Skåne nu, hon flög hem nu ikväll :) Har för mig att hon kommer hem på fredag, hon sa någonting om att hon skulle kidnappa mig på lördag så jag antar det! Haha.

Marcus, Johan och Åsa kom och våldgästade idag, de fick sig ett gott skratt åt mig. Eftersom jag inte mår bra har jag inte orkat göra någonting specielt med utseende så jag har travat omkring i mjukisdress och morgonfrisyr. Det såg väll lite roligt ut kan jag tänka mig ^^ Blev iaf kidnappad till slagstaglass där jag snodde glass av Johan. Faktiskt trevligt att komma ut med dem, även om jag inte var så roligt sällskap. Annars har jag levt på veteskorpor och blåbärssoppa hela dagen. Mums :)

Nä nu ska jag försöka sova, ska krypa ner i min gosiga säng och kura ihop mig till en boll och sova bort illamåendet så jag kan åka till Tallin på tisdag! Godnatt :)


Girls know it all.

EM-fotbollen igår var hur skojj som helst, fotboll för första gången på två år, det gick inte bra men underbart skojj var det! Spelade lika mot KF05 iaf, bra det. De kom sedan tvåa och FÖ05 (tror att de var B) som vann ^^

Kvällen slutade hemma hos Vicka, jag och Sky åkte dit. Vi gick och la oss vid 22.00 "oskyldiga", sov i tolv timmar också :P Skööönt!!

Nu har vi tjejkväll ;) Anna, Gabbe, Sky och jag - myyyys! Godmat, skitsnack och nu är det film som gäller ;) Oooh ja! Tjejer kan allt! Pizza skulle vara gott, men inget är öppet. Ut skulle vara najs, men vi hittar inget bra nummer :/ Menmen, syndsynd. Helt sjukt härligt iaf! Vi tjejer kan allt :D !!!



Det snöar.

Kemi provet idag gick helt ok :) Lurigt det där faktiskt, man kan dagen innan och till och med precis innan vara helt lugn och inte några som helst problem. Man känner att man ha koll och att det inte alls är någon fara, men när man sitter där på stolen och ser provet. Då fryser allt till is, man börjar skälla på sig själv för att man inte pluggade mera och aa, den gamla vanliga visan. Efter dagens prov har jag iaf kommit på att nu jävlar ska jag ha mvg på riksprovet, jag måste det om jag ska ha mvg i betyg.

Träffat en väldigt intressant person idag. Gränsen mellan att vara stark och stå för sina åsikter och vara dryg är hårfin, det är svårt att balansera rätt. Den här personen lyckades riktigt bra. Är imponerad. Men som sagt, väldigt intressant person. Vill gärna träffa honom igen :)

Våfflor var gott, bytte om till nya mjukiskläderna när jag kom tillbaka till skolan och snodde även Vickans gympadojjor så det inte skulle se allt för galet ut. Åt lite våfflor och var social innan jag och Vickan travade hem till Krull för att sedan skiljas och åka åt varsitt håll :) Men ojoj vad nya kläderna är sköna :D !

EM-fotbollen imorn, mosa KF05 och FÖ05B!!! ;)


Great.

Lagom skojj att bli väckt av pappa 20 min innan bussen skulle gå. Ojoj stress stress. Sky bokstavligen flög upp ur sängen, jag var helt plötsligt i duschen och minst lika fort ute ifrån den igen. Och tro det eller ej, men vi hann ;) På 20 min hann jag med allting som jag annars knappt hinner på en timma, förutom att äta frukost ^^

Seg dag idag annars. Gav ut lite gåtor hit och dit som ingen förutom Carro lyckades lösa. Blev riktigt imponerad faktiskt, har inte hört någon som har löst den så fort som hon gjorde! Drama var skojj, mina bananer försvann lite fort dock. Jag åt en, Maja en och Petter tiggde till sig en. Blev utsoppad av Johan också ^^

Grinig bussförare som alltid, jag blir så irriterad på sånt. Gick fram till bussen och väntade på att han skulle öppna. TIll slut gjorde han det, efter att ha försökt ignorera mig i några minuter, och gav mig jordens utskällning för det var minsann hans rast och blablabla. Gubben borde skickas i väg på vänlighetskurs, eller så ska man kanske köpa boken "konsten att vara snäll" åt honom.

Men annars så jaa, det snöar fortfarande och om möjligt ännu mera idag. Till och med vitt på backen, vinterjacka imorn?

Min sötnöt Vickan är sjuk :( SAKNAR HENNE!!

Bilddagboken.se

Fyy vad ful de har gjort bilddagboken, hemska hemska layout! Man fattar ju typ ingenting av hur man gör eller någonting, men nejnej. usch och fy, hemsk layou. kunde de inte bara ha ändrat färg eller någonting? BLÄ


Kemi vs. Latin

Då sitter man här i sin härliga säng igen mitt ibland sängkläder i blått och vitt med en massa papper och böcker lite varstans. Plus en underbar Sky med hennes böcker och papper också :P Hon med sin naturkunskap och  jag med min kemi ^^ Har druckit en massa kaffe och ska nog snart äta lite glass också :P Nu ska Sky föreläsa lite om kopplingen mellan fussion och latin, intressant intressant - tror faktiskt att jag håller mig till mina pKa värden och hydroxidjonskoncentrationer och lite annat smått och gott :P


Snow.

Det snöar, det snöar och det regnar om vart annat - HEMSKT! Men ändå skönt, lite kyla gör ingenting, jag mår fint :) Riktigt bra faktiskt. Dock lite knäpp som inte sitter och pluggar kemi vilket jag borde göra eftersom jag har prov på onsdag :/ Men ändå, jag kännner mig cool lugn och helt avslappnad ^^ Menmen, kanska ska palla mig upp och göra lite nytta, men jag orkar ändå inte. Not in a mood. Vill göra någonting kul, ut och äta, träffa folk, umgås, snacka och bara vara! Men nejnej, skolan först :) Så nu, nu ska jag vara en duktig flicka och kila upp och göra lite nytta :)



Skor.

Jag har köpt ett par skor, bruna med väldigt hög kilklack. Kostade 209.50! Hur billgt som helst! Egentligen så kostade de 699 kr men det var 70% rea på dem. Kunde inte låta bli dem 8-) Hade jag inte köpt dem så hade jag köpte ett par bruna pumps för 300 kr. Skulle egentligen ha köpt ett par pumps, men kunde inte låta bli, de var så snygga xD !!

Tjejproblem.

Tänk att det ska vara så svårt att packa en väska när man ska till sin far. Jag har ingen aning om vad jag ska ta med mig för kläder eftersom jag inte alls vet vad jag kommer vara på för humör och jag väljer ju kläder efter humör :/ Damn också, vilket problem. Sen vet jag inte heller om jag ska svarta kläders om min garderob för övrigt nästan endast består av eller om jag ska ha färgklickar. Färgklickar känns nästan bäst eftersom det är vårväder ute, men det är ju nu det ^^ Man vet ju aldrig med imorn eller i övermorn. En sak är nog iaf säker, jag stannar nog en natt till där, tills tisdag. Men a, nu ska jag väll packa ner lite färgklickar i min nya läckra väska!


God morning.

Sköna morgon, ganska fint väder och jag har äntligen fått sova ut ordentligt. Riktigt skönt. Har ätit en stadig frukost bestående av youghurt med ekologiska solrosfrön, linfrön och musli, två mackor och ett glas oboy. Mumsmums. En kopp kaffe på det och hjärnan vaknade ordentligt! Nu ska jag skutta in i duschen och göra mig i ordning, dammsuga rummet och sen packa :) Ska till far idag, ska bli skönt. Har faktiskt saknat det, känner att jag behöver vara där nu.

Girls night in.

Gårdagen avslutades med tjejkväll med Vickan och Sky här hemma, helt underabart! Lagade wok som blev uppskattad av speciellt Vickan, hon gillade kycklingen ;) Hon fick också äta med sina kära rooosa pinnar! Film blev det såklart: Casanova och Die Hard 4 - riktigt bra filmer! Myspys. Massa gott i gott gott också, ost, kex, äpple, russin, rostade kikärtor, chili nötter, te och massa annat :) Sprang in till Kjell för att dricka high tec vatten och busa med badkaret och duschen :P misstänker att vackra bilder kommer finns på Vickans bilddagbok. (bara att gå in på www.bilddagboken.se och söka på Viktoria Forsberg ^^)

Idag har jag jobbat, det var basar i kyrkan. Sålde våfflor och stod lite i tombolan. Köpte en hel cool resväska och tillsammans med Sky köpte jag en kaffekokare (en visslande Johanna) och en massa koppar som är såå goda att dricka ur xD ! Åkt runt i stan med mor idag också, vi var ute i Mälarbaden och kikade. Grymt fint hur molnen speglade sig i vattnen och fåglarna sjöng om våren. Wonderful!
 
Och nu har det ju varit final i Melodifestivalen också :P Charlotte Perrelli - Hero ska till Eurovision Song Contest och förhoppningsvis vinna hela alltet! Fast egentligen, varför inte skicka Björn Gustavsson? :P Han skulle nog kamma hem det riktigt bra med sina sånger och dikter ;) Men Charlotte blir super, hennes låt var faktiskt bra. Dock var min favorit Sanna Nilsen, men tvåa är ju inte helt fel det heller!

Fruktsallad med vanlijglass är så mums! (Sky, det finns laktos/mjölkfri glass ^^)


Prov på prov.

Härligt  härligt att ha oförberett prov första lektionen. Alltid lika skojj. Svenska prov, en massa ord man ska kunna vad de betyder och kryssa i rätt. Haha, lagom kul. 70 ord tror jag det var. Sen nu om 20 minuter har jag prov igen. Euklides prov, alltid skojj! Är lagom glad för det, Linn och jag har kommit på en lösning. Ehum, nu ska vi gå till botten med det här. Är lagom arg just nu på hela denna kurs. AARH!


Café K

Första gången på hela året jag var på Café K, Sky var med. Faktiskt var det riktigt skönt. Eller till en början var det liiiite knas eftersom jag har missat allt som har hänt senaste tiden. Men sen var det kul :) Kejns mage tycker man om, alltid skön att ha som huvudkudde. Sky blev först rädd för alla människor men tyckte sedan att de var härliga :)

Nu sitter vi här hemma, har just utfört ett par riktigt snygga akrobatik konster på min datorstol, fråga mig inte varför det bara blev så när Sky har kameran och jag är knäpp ^^ 


image69


Jobbigt väder inplicerar jobbig Hanna. Jobbig Hanna inplicerar inte jobbigt väder.

Det regnar. Det regnar!! Jag tycker inte om när det regnar ^^ Eller jo ibland, men inte just nu för det är allt för kallt!! Och jobbigt väder inplicerar jobbig Hanna (jobbig Hanna inplicerar dock inte jobbigt väder). Ehum, så med andra ord - folk i min omgivning tycker nog inte heller om jobbigt väder ^^ Menmen.

Tandläkaren imorse, snart dra ut tänder, snart tandställning. Kanske tandställning på studenten! USCH OCH FY! Hemskt. Menmen, jag har planer på hur jag ska göra i så fall, nämner ingenting - det får ni människor se på studenten och studentbalen i så fall ;) Mohaha


Logik.

Faktiskt så känns Euklides geometri otroligt logisk nu! Jag förstår vad jag håller på med, jag kan mixtra med bevisen själv och förenkla lite. Nog med Krulls hjälp till en början genom telefon men sedan gick det super! Är så skönt.. Ah, så det kanske går smidigare det här provet än förra :) Ska sitta med honom imorn innan ES-mötet och gå igenom bisektris satsen, den är liite virrig än så länge men det löser sig nog imorn med hans hjälp skulle jag tro :) Najsnajs!

Onsdag.

Europakunskapsläxförhöret idag gick ju bra ^^ Eller något. Jag vet inte riktigt, hade ingen aning om vad muren kring stadsstaterna kallades. menmen, missade kanske lite annat också men det visar sig :) Har nu också fått redovisningsuppgifterna till Grekland. Är i grupp med Joel och Linn (grymt bra grupp enligt mig!), vi ska guida redan första kvällen och det är i Athen, ganska stor uppgift tror jag men ojoj vad intressant det ska bli! Vill sätta mig nu och bara börja leta fakta som en tok. Skita i Euklides och göra det i stället, men icke. Det ska jag inte göra! Ska plugga i minst en timma med det och sen ska jag belöna mig med att leta fakta! Ska se om jag lyckas hålla mig med det ^^ Haha. Är tvungen, prov på fredag och Café K imorn med Sky, ska presentera min blivande sambo för allihopa. Haha, det ska bli skojj!

Nu ska jag prata med min kära mor, om Tallin xD !



SPRINGA xD

Faktiskt skönt att vakna upp i Strängnäs igen, fastän det var mkt saker ^^ Prov direkt på morgonen, Engelska Nationella Muntligt med Linn, gick super bra, vi snackade på som vanligt ^^ Kom på oss själva med att utföra själva diskussionen på förberedelse tiden så vi stoppade och snackade om annat i 15 min :D

Hade företagsekonomi prov sen, omprovstid ^^ haha, jag och Hampus var skit sura för att typ alla andra hade slutat, men men, har man missat orginal tiden så! Sen hem till Krull för att plugga Euklides, han var inte hemma så jag satt i trappen i 30 min och läste kemi - tur det för jag fattade då en sak som jag inte hade fattat förut! Moment of happiness! Sen plugg, skitsnack och kladdkaka - mums!

Bussen hem, jobba. Sara var med. Skit snack med AC. Tallin snart ;) Hem sen, jag gick hem och Sara tog bussen. Det roliga är att det gick fortare för mig att gå än vad det tog för bussen att komma till min busshållsplats! Haha. Fick sedan fnatt och ringde mamma och meddelade henne att jag minsann skulle springa och möta henne, vilket jag gjorde. Men dum som jag är så tänkte jag, jaa jag sticker strax innan nio härifrån så tar jag det lugnt och är kanske framme till 20 över. Jo tjena, strax innan 5 över nio var jag framme.. Jag lär mig aldrig att jag springer fort! Så det blev en tur till kyrkan och sedan runt kvarteret och sen tillbaka. Fortfarande en massa tid kvar, töjde lite och sprang sedan runt Hemköp och sedan tror jag att jag sprang ungefär 20 vändor mellan portarna på mammas jobb ^^ Sen äntligen kom hon så vi kunde springa hem (eller a, jag sprang - hon cyklade :P).

Men åh det var så skönt!! Var ute sammanlagt i en timma och sprang xD UNDERBART!! Imorn är det idrott och torsdag gymmet ;) Fotboll imorn, najs!

Duschen nästa :) !




Mina byxor.

Ah! Glömde bort :D ! Mina kära mjukisbyxor kom hem idag :D de har varit borta på vift i lite över ett år nu ^^ Gustaf har haft den sedan han lånade dem efter den där kvällen när vi travade hem i 3 dm slask och regn ifrån Anton :) de har varit i Italien, Tyskland, England, inne i lumpen och jag vill inte egentligen veta vad de har varit med om ^^ Men skönt att ha dem hemma iaf! Haha, mjuuukisar - älskar! Btw, det är mjukisarna till skoloverallen ifrån Skiftinge - meaning ifrån sjuan :P Haha!


Smoothie

Mumsmums, sitter med en härlig smootie i handen :)

En banan
En mango
1 dl mjölk
1 dl youghurt

riktigt läckert :) ! Fast tror jag ska ha i en massa is nästa gång, så den blir iskall. Eller göra en milkshake i stället "ängel" haha. Men gott är det!!





Ming Palace.

Mycket trevlig kväll på Ming Palace med Sky och hennes pappa. Mamma, Per-Arne och Benny kom mycket bra överens :) Very good. Småprat med Sky om lite hemligheter, roliga historier och lite annat smått och gott. Maten var som vanligt super god, friterad banan med glass - mums. Damn bara att Per-Arne fick melonen och inte jag ^^ Haha. Satt där i närmre tre timmar faktiskt. Alltid lika länge på Ming :) Skiljdes åt vid biblioteket, mamma hade fått sin present, vi skulle hem och de där två Skånska sakerna skulle på bio. Nu ska jag hitta på någonting också ^^


Va? Vad va det nu igen? Oj då!

Jag vet att jag är disträ, okay? Tänker inte alltid på så mkt, eller så kanske det kan bero på att jag tänker för mycket? Som Petra sa igår, "Hanna du är djup, du tänker så djupt". Det kanske medför att jag blir disträ? Jag vet inte riktigt, men kanske :) Men det är skönt att vara disträ, för annars är jag alltid människan som har stenkoll på tider och lite allt möjligt. I skolan så att säga, hemma och på fritiden när det gäller saker som inte har med skolan eller planering att göra så blir jag ändå ganska disträ. Charmigt på sitt sätt kanske, vad vet jag :)



Internationella kvinnodagen.

Igår var det Internationella kvinnodagen. Vad menas med det egentligen? Är det dagen då alla män ska höja kvinnorna upp i skyarna? Dagen då alla kvinnor ska få som de vill? Dagen som kvinnorna kan bossa över männen? Dagen då kvinnorna slipper sitt s.k. "kvinnorgöra" ? Jag tycker det är löjligt. Här talas det om jämställdhet, man vill att kvinnor ska få samma villkor som män, lika löner, pappaledighet och vem vet vad. Så införättar man en dag som är åt kvinnor. Är inte det att säga rakt emot budskapet om jämställdhet? Männen har ju ingen "Internationella mansdagen"! Om man nu vill att kvinnor och män ska vara jämställda, då ska man ju banne mig inte ha något som den "Internationella kvinnodagen". Om man nu verkligen känner att det är viktigt med en sådan, starta en "Internationella mansdagen" också så att jämställdhetsbudskapet går ut även här! Eller varför inte slå på stort och införa "Internationella jämställdhetsdagen"? För om man nu är så mycket för att kvinnor och män ska vara jämställda (vilket jag banne mig är) så ska man inte ha en dag enbart för kvinnor. Det är ju bara att tala rakt emot budskapet som annars försöker föras ut.



Smakrikt.

Härlig middag, kött med örtlager, medelhavsörtsås, råstektpotatis, stekta champinjoner och sallad. Läckert. Synd bara att den enda smaken jag kände var den ifrån svamparna ^^ SYND. Till efterrätt ska vi äta fruktsallad och vaniljglass. Hoppas att jag känner smaken :P Hoppas hoppas hoppas. Haha ^^

Är klar med sammanfattningen av första delen på Antikens Grekland och ska nu sätta mig med lite Euklides och få in en sats till i skallen :) Blir nog bra. Sen repetera lite Företagsekonomi till provet och sen blir det nog film :) Funderar på hur jag ska göra med diktkollaget också, det är vitt och svart nu men jag vill ha brunt - aja, det fixar sig :) !!!


Sjuk.

Jag tycker verkligen inte om att vara sjuk, det är väldigt tråkigt. Har varit sjuk i 10 dagar nu, snart två veckor. Inte bra. Det blev ju i och för sig bättre i tisdags, men jag gick ju ut så nu är jag sämre igen ^^ Va nästan bra igår, men nu har jag feber och huvudvärk igen. Ska det aldrig gå över? Men tur att Vickan inte kom idag, kan ju inte smitta henne, nejnej. Men det är så förbannat tråkigt, jag har ju utbildning imorn - måste gå! Ah.. Aha, frisk måste jag bli i första hand. Skolan kallar ju på en! Aja, en positiv sak är ju iaf att jag pluggar bra, sitter och skriver igen ^^

Ikväll ska dikter fram, dikter och te :)





Världen är drömd...

Världen är drömd av en sovande gud,
och gryningens rysningar vattrar hans själ.
Minnen av ting, som hände i går,
innan världen var till,
spökar, glimtar.
Det, i vars väsen vi inte har någon del,
möter oss där vägen kröker,
det andas en fasa, som inte är vår,
från gränserna långt borta,
från världar av andra lagar.
Somna, somna tyngre, du sovare,
tills drömmen inte plågar dig mer,
eller vakna till dagen, skapare,
och gör oss verkliga!

                - Karin Boye


Evighet.

En gång var vår sommar
en evighet lång.
Vi strövade i soldagar
utan slut en gång.
Vi sjönk i gröna doftande
djup utan grund
och kände ingen ängslan
för kvällningens stund.

Vart gick sen vår evighet?
Hur glömde vi bort
dess heliga hemlighet?
Vår dag blev för kort.
Vi strävar i kramp,
vi formar i strid
ett verk, som skall bli evigt  -
och dess väsen är tid.

Men än faller tidlösa
stänk i vår famn
en stund då vi är borta
från mål och namn,
då solen faller tyst
över ensliga strån
och all vår strävan syns oss
som en lek och ett lån.

Då anar vi det villkor
vi en gång fick:
att brinna i det levandes
ögonblick,
och glömmer det timliga,
som varar och består
för den skapande sekunden,
som mått aldrig når.

              - Karin Boye


Jag lever med poesi, can't help it - take it or leave it.



Familjen.

Familjemiddag, Kjell är en del av familjen faktiskt. Han är bra. Bra granne, såna tycker vi om :) Bubbelbad har han också ^^ Haha. Men god mat, fint kött ifrån köttskolan och klyftpotatis med Lomaders. Glass till efterrätt, mamma snodde min jordgubbshavreglass :O Mupp, hon får köpa ny :P ! Sen gåtlösande med mamma, gick inte bra alls ^^ Har muppat runt med allihopa hela kvällen, myst med mamma till numbers, kollat CSI Miami med Per-Arne och Kjell, lekt spionfotograf, lagat mat runt halv ett åt herrarna och en hel del mer :)

Hade glömt bort hur kul det faktiskt kan vara att umgås med familjen, antar att jag nu när jag typ aldrig är hemma uppskattar det mer när jag väl är hemma. "Ler".

Sleepingtime.




Gåta.

En man gick lugnt och stilla över en gata och in på ett café. Där inne satt en dam och fikade, drack sitt kaffe helt enkelt. Mannen tog upp en pistol och sköt henne kallblodigt med två skott i huvudet. I avsikt att döda vilket han också gjorde. Han vände sig om, iskallt stoppade han ner pistolen i fickan och gick ut därifrån. Utanför cafét mötte han två poliser som hade sett alltihopa, de frågade honom varför han hade gjort det och han förklarande. Han berättade allt. Sedan sa de hejdå, mannen gick lugnt och stilla över gatan igen, gick in på ett café, beställde en kaffe och levde lyckligt resen av sitt liv.

Förklara hur detta gick till.

Ger svaret om någon vecka, Good Luck mates ;)


Uttråkad.

Jag är trött på att vara sjuk, det är inte kul. Jag vill vara med tjejerna hemma hos Vickan ikväll på knytfilmisen som var min idé ^^ och så kan jag själv inte ens vara med på den :S Snacka om tråkigt värre.. Menmen, brudarna har nog skojj :) Har pluggat hela dagen, men har såå tråkigt. Jag vill inte sitta hemma med familjen en fredag till! BLÄ. Usch och fy, inte ens Gustaf fick jag hit :/ Kanske inte så konstigt men ändå! haha.. Ska skriva lite till, och lite till och lite till. Kanske titta på en film med mamma, eller lägga mig och läsa mig igenom denna ytterst tråkigt helg. Förslag?


Solen skiner. Vad gör Hanna? Sitter inne och pluggar ^^

Blä, då har jag just missat två intressanta kemilaborationer som jag såå hade velat vara med på.. Snyft. Menmen, får ta tag i saker och ting här hemma i stället ^^ Nu återstår bara att fixa miniräknaren så att jag kan plugga klart dagens kemi uppgifter. Har faktiskt varit så duktig att jag har satt upp ett plugg schema för den kommande veckan, måste ju disiplinera sig själv så att allt faktiskt blir av!

Mår illa nu, kanske inte är så bra. Men har ingen huvudvärk iaf! Någonting positivt :) ! haha.. typ.

Dagens pluggschema:
- Euklides sats 4.2.2 (tar en sats i taget ^^)
- Företagsekonomi, kapitel två.
- Kemi, övningsuppgifter kapitel 12.
(kanske får in Europakunkap, sammanfattning också, beror på hur bra det går ^^)

See ya!





Phonecall.

Har pluggat effektivt i två timmar ungefär, kemi - övningsuppgifter. Sen la min miniräknare av så jag kan inte fortsätta, måste antingen byta batteri eller köpa en ny ^^ Lagade mat i stället, korvwok och satte mig och skulle läsa företagsekonomin (har ju prov på tisdag så) men då ringde pappa och talade om att jag hade fått sommarjobbet :D ! Pratade med honom ett tag, och sen Minna. La just på - 25 min ^^ De ska tydligen ut i morgon och titta på hus, ett i Slagsta och ett i Torshälla. "Ni kan ju inte flytta tillbaka till Torshälla!!" var min kommentar :P Men jo visst, det kunde de. Bastu eller plats för att bygga bastu är tydligen enda kravet av vad jag förstod. Haha, typiskt pappa!


Kaffetok nr. 2 efterlyses.

Inte är kaffetunnan nummer två inne på msn heller när man vill snacka med honom, mupp unge ^^ Fan att jag är sjuk, hade satt mig på ett tåg till Nykvarn och skällt ut honom annars :P Haha!



Sovasovasova.

Mormor kom och hämtade mig i Strängnäs, jag mådde absolut inte bra. Kom hem, la mig för att börja läsa Karin Walhberg serien, läste x-antal sidor och somnade sen. Mamma väckte mig när hon kom hem, då var klockan strax efter fyra och jag hade sovit sen två. Somnade om ganska fort och vaknade lite senare, då satt mamma och Per-Arne bredvid mig och massa snackade om att det inte hade varit någon vid Ming som mötte henne (hon skulle ut och äta med jobbet vid sju) så jag började fundera och frågade till slut "Vad fan är klockan?" Då va hon sju! Jag hade sovit i 5 timmar :P

Nu har jag ätit pizza och Oatlys jordgubbsglass som faktiskt inte smakade det minsta havre! Riktigt gott :D Ska nog snart lägga mig och sova igen, huvudet börjar växa några storlekar igen.. Damn, jag vill inte vara sjuk!!


Förkylning.

Ääh, jag hatar att vara sjuk, blev hemma idag också. Huvudet sprängs, halsen river - mår inte direkt toppen. Så jag håller mig nerbäddad i några timmar med Oprah och Karin Wahlberg böckerna jag köpte :) Ska försöka få i mig lite havregrynsgröt nu också - energi behöver man alltid, även om man är sjuk. Måste plugga sen också, jag ska bara kämpa bort huvudvärken så jag kan läsa kemi utan att svimma ^^

Hosthost...


Scrubs ^^

Sprang bort till André och snodde hans kycklingwok igen, mohaha. Jag tajmar alltid in när han ska laga det, undrar om jag har ett sjätte sinne för hans kycklingwok eller vad ^^ Kanske ska anställa honom som personlig kycklingwok kock xD !! Haha. Men fastnade där inne ett tag och kikade på Scrubs. Först fällde jag kommentaren "Usch vilken dålig tv-programms smak du har" och några minuter senare blev jag tvungen att försöka slå i honom att han bara hade inbillat sig att jag skrattade :P Haha. Men såklart, jag lyckdes inte särskilt bra! Hade man förväntat sig något annat? Nej så klart inte :)

Movie time!


Hosthost.

Tur för mig att Sky har hostmedicin ^^ Vet inte riktigt vad jag ghade jag gjort utan den. Mår inte direkt bättre idag, fortfarande ont i halsen och jag stör varenda lärare på lektionerna genom att hosta gång på gång.! Suck!! Trött också, höll på att somna på kemin, hade nog inte varit så bra. Undrar hur Lopen hade reagerat ^^ HAHA!

Euklidis imorse gick faktiskt bra, förvånadsvärt bra! Kind of proud :) Haha, aja det är prov nästa vecka. Måste verkligen gå bra, de kan ju inte starta om kursen en gång till om man säger så. Ehum. Prov i företagseknonomi också. Bra Hanna att glömma häftet med alla anteckningar i HEMMA. Brabra, väldigt bra. Men jag har iaf boken och tur det.

Känns som att den här terminen enbart består av plugg. Börjar bli nervös igen inför Riksproven (som faktiskt inte är förrens veckan efter Grekland men va fan), måste komma igång med att läsa igen Stökiometrin, annars kommer jag köra på grund av det. Aah! Fysik också, blä blä. Men jag får tänka energi --> Miljö. Då kanske det blir roligare på något sätt, vet inte riktigt hur men va fan, kanske!

Fick för övrigt tillbaka mitt Matte A Nationella idag.. MVG!! Hell yeah :D !! Såååå skönt! Hade nog blivit skapligt sur annars. Haha! Men a, nöjd som attans! Blir kanske tvungen att fira det nu ;) Gissa hur? Joo med att PLUGGA :D

Nä, nu ska jag hem och plugga. Livet leker verkligen. Haha. Ha de!



Bokrea.

Höll mig kvar i skolan hela dagen iaf, draman var faktiskt skojj, på ett och annat sätt ^^ Fick saft och kakor av Anne-Kola efteråt när vi hade manus-möte :) Mysmys...

Sprang också in på bokrean med Linn, köpte fem böcker! Haha hela kriminalserien om Claes Claesson skriven av Karin Wahlberg!! Yeah, 300 kr för rubbet, riktigt billigt för 5 böcker om man frågar mig faktiskt :) Inhandlade också en ny pärm, min förra höll på att falla ihop. Den är blå :)

Nu ska jag duscha, plugga och sen sooova. Might.

Hosthost.

Jaa då var man äntligen tillbaka i skolan!! :D !! Faktiskt helt underabart, men vad gör jag? Jo jag sitter och hostar lektion in lektion ut. Lektione efter lektion. Mår inte sådär super bra och känner huvudvärken komma krypandes :/ Jobbigt.. Får se ifall jag orkar hålla ut ända tills 17.00 idag - drama. Annars blir det hem och sova i några timmar för att sedan plugga. Menmen, fysik om typ 10 min, ska strax kila upp :)




Äntligen.

Jaa, nu sitter jag färdigpackad för att kila iväg till bussen som ska ta mig till mitt Strängnäs och där ska jag stanna tills lördag :P Discobowling lär det bli på torsdag kväll, om jag får med mig någon - vilket jag ska få. Haha, morr, de anar inte vilken övertalning som väntar dem ;) ! Fredag blir riktigt härligt, längtar ganska rejält. Myskväll med tjejerna. Eller a, mys och mys - det lär ju freaka ut totalt efter filmerna ^^ HAHA! Menmen.

Har pluggat bra idag, skrivit klart sammanfattningen på "det Romerska imperiet" och läst mera om antikens grekland och lite kemi :) Goodiegoodie. Nä, nu ska jag upp och kolla om Per-Arne har bränt ner filmen, annars får jag hyra en på fredag på Godismonstret!

I feel so much better now, the conversation last night - it made me feel a lot better :)




Solen skiner faktiskt ute.

Blev väckt av mamma idag, kände efter i några sekunder och blev sedan glad, jag mådde mycket bättre. Hade bara lite ont i halsen men ingen huvudvärk och jag kunde andas. Total lättnad då det var första gången på 5 dagar jag vaknade och kunde andas. Låg kvar och halvsov i över en timma, behövde det. Att ligga där och kunna andas var så skönt :)

Sedan upp, äta gröt och göra sig i ordning. Mamma och jag åkte iväg till Coop och handlade, jag hittade 3 böcker som jag verkligen ville ha. Bara det att de var de tre sista böckerna i en kriminalserie, den första boken fanns inte. Usch vad sur jag blev, så jag måste alltså på bokrea i Strängnäs ^^ Köpte iaf en annan bok, en av Barbara Wood - älskar hennes böcker :D ! Haha, snart har jag varenda en av hennes.

En annan sak jag la märke till på Coop var att deras utbud av KRAV-varor har ökat förträffligt mycket. Dock så skiljer sig priserna med x-antal 10 kronor. En KRAV-gurka hade ett kilopris som var 30 kronor högre en än "vanlig" gurkas. Helt insane, jag fattar inte. De vill att människor ska handla KRAV-märkt men ändå sätter de så höga priser att alla har inte råd. Men i och för sig så kommer priserna att pressas neråt sakta men säkert ju mer folk handlar. Hittade iaf mina älskde KRAV-bananer som förr inte fanns där :)

Nu hemma har jag satt i färg i mammas hår, pluggat Europakunskap och mamma läste kemi högt för mig medans jag satte i färgen ^^ Damen ska till och bli blondin igen! Haha. Vi kom också fram till att jag inte ska färga mitt hår på ett tag, ska försöka låta min naturliga hårfärg komma fram. Antingen det eller bara sätta i blonda slingor när jag har en allt för jobbig utväxt. Ska bli intressant och se ifall jag klarar av det ^^

Maja var i tidningen idag, Lisa hade skickat in en bild på henne och den blev dagens läsarbild :) Våran Maja blir känd ;) Haha. 

image68

A walk down memory lane.

Sitter och för över bilder ifrån min gamla laptop till min nya så jag kan bränna ut dem och ha ett cd-bibliotek. Det är hårt, har bilder ifrån -05 och det är en hel del. Blir automatiskt att man tänker tillbaka och kommer ihåg minnena, varje sekunde bilden tog kommer man ju ihåg. Varenda tillfälle. Minnen för livet, ja absolut. Och en bild säger mer än tusen ord. Faktiskt, jag kommer ihåg vad som hände, människorna jag var med, känslorna och ibland till och med mina tankar för stunden när jag kikar på bilderna. Wow, snacka om minnesbibliotek!




Kors i taket.

Tim är inte på prathumör, helt otroligt. Det har aldrig hänt förut. Om det är någon av oss som inte ska vara på prathumör så är det jag, inte Tim. Jag är riktigt förvånad och helt ställd :P Haha, nä jag ska försöka få honom på prathumör nu, vet inte riktigt hur jag ska lyckas men man kanju alltid försöka ;)







Ingen mobil.

Jag har ingen mobil! Telefonlös! Och jag vet inte under hur lång tid heller! Lämnade in mobilen på lagning idag, de hade ingen lånetelefon. Helt utan mobil står jag nu. Har ett sim-kort och ett externt minne, men inget mer. FAN! Nä här ska bevisas att jag inte är mobilberoende, nu ska jag visa folk! Speciellt mamma ska få se att jag faktiskt kan klara mig utan telefon. Fast hon kommer bli galen, hon kommer inte kunna få tag på mig överhuvudtaget ^^ HAHA! Eller a, det är ju egentligen bara att ringa Linn under skoltid och Sky mest hela tiden om man vill ha tag på mig, annars Vickan funkar också. De brukar ha koll på mig. Haha.. Skit kul...





Nostalgi.

Startade min gamla bärbara för Vickans skull, hon ville ha tag på en låt som jag visste att jag hade på denna klump. Mycket riktigt, jag hittade låten, men också en hel hög med gamla bilder, bilder ifrån förra året plus min resa till Turkiet -05 och Malung - 06. Snacka om old pics. Även Rock at Sea -07 var med. Wow. Krille, Danne, Oskar, Charlotte, Ahmet, Gustaf, Mia, Janina - minnen minnen. Sommarbilder ifrån -07. Vilsta med Sara. Eskilstunaån med Sara, Jonte och Jojja. har setst här och fällt en massa tårar en stund. La upp en tjock bunt med bilder på bilddagboken, så gå in där och kika på hjansson och skratta åt mitt hår ^^ Rött! Hittade också en bild ifrån nians skolavslutning. Saknar. Även bilder med Maja, Frida, Janina och Kusse Musse fanns.






I'v been a good girl

Jag har varit riktigt duktig idag faktiskt, om jag får säga det själv. Jag har pluggat Företagsekonomi, sammanfattat kapitel 5 Ekonomiska begrepp och sammanfattat nästan all kemi vi har gått igenom till det här provet. Nästan 6 sidor i word har jag skrivit. Brabra, är lite stolt. Har faktiskt bara fyra sidor kemi kvar ur boken att sammanfatta - sen är jag i fas.

Mitt nya fina skrivbord :D

image67

Min medicin

Jag tror att kaffe är min medicin. Jag mår mycket bättre av det. Blir piggare och huvudvärken försvinner. Så jag skulle lät vilja klassa kaffe som medicin. Men egentligen beror det nog bara på mitt koffeinberoende ^^ Men ändå, tänk vad härligt att få kaffe ordinerat av doktorn som medicin! Haha, det skulle vara ganska najs. Fast jag skulle säket över medicinera då - men ändå! Har nu druckit två koppar kaffe och huvudet känns lite lättare, fast tog ju två alvedon också, kanske hjälpte det också! Who knows!!






Oj vilken underbar dag ^^

Då sitter man här idag igen, sjukare än igår. Vaknade vid åtta imorse och kunde knappt andas för jag mådde så dåligt. Fick skicka iväg sms till både Anna och Hampus och ställa in.. Tråååkigt. Vaknade sen igen vid tolv och trodde huvudet skulle explodera - lagom skojj. Näsdukarna är slut, får inte ta alvedon på några timmar till, nässpray funkar inte. Damn vilken rolig dag det här kommer bli!! Får se om jag lyckas få ner huvudvärken så pass attj jag kan plugga lite, man kan ju alltid hoppas!! Annars får jag sitta här med x-antal koppar te med x-antal kilo honung i och en massa halstabletter.




RSS 2.0