Relax, take it easy :)

Very, very good day. Har varit riktigt snäll mot mig själv. Kom hem från skolan och va så trött så jag nästan somnade i soffan. Becca som hem och väckte mig (så joo jag somnade visst ^^). Fick ett inslag och ringde ner till aqua för att kolla om de hade en massage tid över idag, men icke.. Massörem var mamma ledig så det slutade med att jag iaf sprang ner och tog en ansiktsbehandling. det var så otroligt skönt och avslappnande att det inte är sant. Somnade nästan under ansiktsmasken men det skönaste var ändå massagen jag fick. Hon hittade punkter i huvudet som gjorde att hela jag slappnade av, otroligt! Måste lära mig!!

Kom förresten just precis hem från ett yoga pass med Sky, trodde aldrig att jag skulle masa mig iväg på ett yoga pass faktiskt. kändes inte riktigt som en Hanna grejj, men damn! det var de! 75 minuter höll vi på och salen var fullproppad med människor, ovanligt mycket killar också, tror faktiskt att det var 50/50 killar och tjejer. Men skönt var det, tiden gick fort som bara den och helt plötsligt var det avslappning som gällde. Wonderful :)

Skönt att komma hem efteråt och ta på sig en massa massa mer kläder för man blev ganska avkyld i slutet av passet när man bara låg stilla. Då självklart lyckades jag med en äkta "Jansson-grejj" - jag skar mig i fingret med osthyveln.. Ajajaj..

Peace

Hösten är här :)

Har varit ute och gått i över en timma ikväll innan jag hamnade inne hos Gillberg och drack varm choklad :) Det var riktigt kyligt ute bland mörkret och alla löv som prasslade under klackarna, men oj oj oj så skönt det var" Ringde Tim också så vi pratade en stund, myys. har inte snackat med den grabben på evigheter. Förhoppningsvis får jag träffa honom nästa vecka och snacka som förr. Miss my soulmate! Har just tagit tag i min gamla spellista från förra vintern och håller på att lyssna igenom den, snacka om en "walk down memorie lane" för mig just nu ^^ Men det är bra det med :) kemin har jag också tagit tag i och sitter med näsan i boken as we speak actually - I'm a good, good, good girl now :P

Annars är det skönt att hösten är här faktiskt :) Till skillnad från förra hösten behöver jag inte leta reda på en fika kompis att gömma mig på caféer med för jag har flera :) Löven ska njutas av och vädret likaså. Tråkigt nog kom jag inte ut på dagen som jag ville utan fastnade inne i böckerna så fick inte njuta av solen, men jag hoppas att det blir sol i morgon också så jag kan gå ut då :)

Good night :)

Italien, <3


Insparken :) !

Från att inte ha varit det minsta sugen på att dansa eller festa igår blev jag på värsta danshumöret :) Hittade gamla kompisar från Eskilstuna och underbara Europaelever och dansade loss. Riktigt kul va det faktiskt! Tråkigt dock att vattnet alltid ska kosta men det löste sig det med :P Deap spelade och det var as bra sen helst plötsligt så var klockan mycket och Walles stängde så det slutade med ostmackor och te hemma hos mig :)

Babbelbabbelbabbel :)

Läste just ut boken Babbeldrottnignen, skriven av Meg Cabot. Sjukt bra bok! Har sträckläst den sen klockan tio tror jag. En tjej som babblar otroligt mycket, står för sina åsikter och intressen drar till frankrike och blir kär i en kille som bor på ett slott - kan det bli så mkt bättre? Nej precis! Älskar boken! Helt seriöst, läs den :) !

sovmorgon, ZzZ.. ^^

Har sovmorgon till 10 ungefär idag, historia på egen hand. så tänkte passa på att sova, men vad gör jag? Joo jag har setat i skolan sen halv nio iaf och försökt plugga fysik - har det gått bra? nee inte direkt. får se hur provet går men jag hoppas iaf att det kommer gå bra. Flödestätheter, hastigheter, krafter och laddningar hit och dit, jag förstår inte riktigt. Fysik är inte logiskt i min hjärna. Kemi är logiskt, inte fysik.. Menmen, i eftermiddag gäller det - då ska jag fixa det :) Skönt iaf att jag inte är den enda som inte gillar fysik, Henke sitter mittemot mit och svär han med :P Hihi!

Ska träna efter provet med Hampus, och sen är det plugg som gäller igen.
   - samhällskunskap
   - historia
   - engelska
mm.

Bra vecka!

Kräftskiva :D !

Gårdagen hemma hos Rasmus var awesome! Kom dit med Hampus strax efter åtta och då va alla Västeråsbor så klart redan där och maten stod på bordet. Fredrik och Hampus lärde mig äta kräftor och jag va bäst på det ;)  Sen blev kvällen bara bättre och bättre, Zandra en av tjejerna var hur snäll som helst! Förhoppningsvis så träffar men henne snart igen! Efter tolvslaget sjöng hela gänget för Simon som fyllde 17 och sen blev det bara bättre och bättre! sammanfattat: grymt bra kväll!

Peace!

dejt med matteboken - lyx ?

Kvällen kommer enbart att bestå av en massa matte tal och politiska ideologier då vi har både matteprov och politikdebatt imorgon. Två lektioner och betygssättande saker på båda.. Kul dag! Men ska nog ner till Balanze en sväng senare också, så man får inspiration så att säga! Behövs alltid :) Menmen, nu är det dejt med matteboken som gäller!

PUSS!

vandrar, daggdroppsord, tystnad

I bokskogen


När vi vandrar i bokskogen,
skriver vi tillsammans.
För varje steg på den mjuka mattan av löv
föds ett spindelvävsord
ett daggdroppsord,
ett kärleksord.
Ett ljuvt högtidligt,
genomskinligt, solglittrande poem
växer fram -
om lyckan att vandra tillsammans,
om lyckan att äga ett liv tillsammans,
ett djup, ett leende,
en väg genom tystnaden tillsammans.
Befriande nalkas vi ljuset, en glänta,
en öppning i skogen -
vi har vandrat från natt till näktergal.

                                  - Bo Setterlind


Work it baby!

Jag förstår inte hur jag inte har kunnat träna på så länge, hur jag har klarat mig utan det. Mår så mycket bättre nu när jag springer på Balanze titt som tätt, men nu måste jag vila i någon dag så jag inte tränar sönder musklerna i stället ^^ Fick höra igår av Lina att jag var tvungen att byta maskin för jag var för stark. Alltid roligt att höra! Njöt riktigt idag av hur det spände och segade sig i musklerna under träningen. Njuuuuuuuuutning!!


rosenrot? ^^

Morgonen var helt seg men jag lyckades ta mig upp i lagom tid fast min klocka inte alls ringde som den borde ha gjort ^^ Funderade på att en sovmorgon faktiskt skulle vara skönt men tänkte att en mattelektion är alltid bra att ha gjord. Så upp och koka kaffe och in i duschen, sen att jag höll på att somna på matten är en helt annan sak :P Haha! Segade mig igenom hela dagen och har just kommit hem från gymmet. Trivs riktigt bra där nere så ska dit imorn igen ^^ Nästan så att man inte vill ta sig därifrån fast man har tränat klart! Men det är ju en riktigt bra sak, right? :)

Labbrapport!!

Semifreddo, båt och härligt sällskap :)

Helgen har varit helt crazy men ändå så sjukt underbar :) Fredagen tillbringades hemma hos Göhle med Hampus och Wallerström. Kvällen började med enbart mig, Hampus och Göhle, en hemma gjord pizza (made by Hampus) och jag gjorde en Semifreddo som blev mycket uppskattat av speciellt Hampus :P Vid sjutiden fick vi för oss att vi skulle ha dit Wallerström så vi tog båten och hämtade honom. Såå underbart att åka båt! Ska försöka få Göhle att ta med mig ut mera, trivdes i motorbåten faktiskt :P Sen blev det en massa skit snack och vi hade super kul. Fått iaf en ny super härlig vän :)

peace!

Hopp, skutt och halt

Gårdagen avslutades lika illa som den började. Hade en hemsk dag, pennor gick sönder, jag tappade saker, fattade ingenting och till slut, såklart stukade jag foten. Så nu idag hoppar/haltar jag omkring med bandage och en datorväska med massa papper i. Håller på att skriva om Kristdemokraterna på Samhällskunskapen så nu ska jag läsa mig in i deras viktigaste punkter och skriva en liten "sammanfattning" av det. En slutsats av allt läsande på deras hemsida är iaf att jag inte är Kristdemokrat.

Det är lite mycket att göra nu faktiskt:
   - matteprov
   - kemiprov
   - Kristdemokraterna, grupparbete
   - Franskklassicismen, grupparbete

fast det är otroligt skönt att ha något att göra, kombinerar träning och plugg på en ganska skön nivå nu så det känns bra :) ikväll är det mys ute hos Fredrik som gäller, hemgjord pizza, film, lite gosaker och en massa prat! En perfekt fredag kanske till och med? I helgen är det plugg som gäller, kemi och matte. Plus lite läsning av olika saker också. Sugar rush?




Middag, levande ljus och kyckling :)

Kom just upp ifrån middag med hyresvärdarna. Det serverades kycklingsallad och deras son kommer växa upp och bli en riktig gentleman :) Fastnade kvar där nere i närmre 3 timmar och pratade om allt ifrån skolan till andeväsen och projektarbeten. Historia blev också ett populärt ämne, Strängnäs historia och lite till :) Fick leta längst bak i hjärnan efter lite fakta om antikens Grekland och Rom ^^ Och man lyckades lite faktistk! Vandalerna kom man ihåg ^^ Blev inplanerat att vi ska ha en sushikväll i november någon gång som ett litet ljus i tillvaron. Ska bli riktigt kul faktiskt!

Jullov snart? *ängel*

Fick reda på att en resa till Gran Canaria har bokats till jul! Så jag som egentligen ville ha en riktig jul med jätte mycket snö kommer ligga på playan och glassa i solen i bikini på julafton ;) ! Wie :D ! Den 20 december drar vi (jag, mamma, Per-Arne, Simon och Lisa) och gömmer oss där nere tills den 27 då vi tar planet hem. Och om det blir som jag och Hampus tycker så är jag bara hemma lagom länge för att packa väskan och sen dra till Värmland och snön med iaf Hampus :) Fatta perfekt, ett jullov med sol, bad och värme, snö, kyla och skidor, julafton, nyår och födelsedag :) Allt i ett!

Rädda maten!

Var ju otroligt roligt att komma hem efter att ha varit i affären och shoppat smör och hitta Sky och Rebecca hur sura som helst för att varken kylskåpet eller frysen fungerade. Listade ganska fort ut att spisen och lamporna i mitt rum inte heller fungerade ^^ Kulkulkul.. Kikade i proppskåpet men inte hittade vi något knepigt där inte. Ringde runt till alla telefonnummer vi kunde hitta på Drottes och till slut ringde Anders upp. Så nu är allt fixat och vår mat är räddad :P Bra kväll, mycket bra kväll ^^

ett sånt här skulle man ha under skrivbordet :) !!





Vad har man inte vänner till :D



Tack <3 !!

Vi vill gå och då behöver vi friktion - hjälp?

"Jag nedlåter mig inte till att förlusta mej med sånt småskräp av alldagliga krankheter, med sådana bagateller som reumatism, inflammationer, feberattacker, vapörer och migräner". Jag, Ylva, Rasmus och Hampus ska hålla i en "lektion" nästa vecka och detta är en liten del av den :P Vi ska berätta om Franskklassicismen och därigenom också Molière och hans dramauppsättningar. Har iaf kommit fram till att franskklassicismen är tråkig och regelrik men med sina små små upplyftande saker :)

Gänget var över här och vi skulle plugga, fast så mycket pluggande kan jag inte påstå att det blev ^^ Vi hade allmänt kul och skrattade en hel del. Men vi läste iaf en massa om politik till Samhällskunskapen och jag och Ylva hittade böcker i skolan :)

Denna eviga söndag

Bakade scones till frukost efter att jag hade sprungit iväg och handlat en massa, hade absolut ingenting hemma så det blev påfyllning av det mesta :) Köpte olika frön och nötter (nyttigheter AB ^^) som jag ska ha i bröden sen och kanske i gröt och annat gott. Har jag gått och blivit super nyttig helt plötsligt? Kanske det kanske! Sen har jag i princip pluggat och plockat hela dagen. Är klar med kemin nu och ska strax sätta igång med matten. Har ju ändå några sidor att räkna ikapp och det är matte prov nästa vecka, kemiprov också för den delen ^^ Massa prov med andra ord! Menmen, Krull kanske svänger förbi en sväng senare i stället för Hampus, Rasmus och Ylva :)

Fast min hjärna är riktigt trött just nu så vi får se om jag orkar med matte, det är ju ändå ganska jobbigt att vara seg och ha en massa siffror flygande framför en ^^

Borta bra men hemma bäst :)

Då var man äntligen hemma i underbara, regniga Strängnäs igen :) Hade varit otroligt klantig märkte jag när jag skulle hitta mina "eskilsuna nycklar" då jag hade glömt dem i strängnäs :P Men morfar kom och hämtade mig och låste i samma veva dörren ^^ Åkte tåg med Maja och Pernilla så det var inte såå ensamt iaf. Håller på att laga mat nu så jag hinner äta någonting innan Rasmus och hans mamma kommer och hämtar mig, slipper gå i regnet ^^ Sköööönt! Nog för att jag kommer få gå hem sen men det är en annan sak! Paraply heter lösningen! Ska nog försöka övertala honom att gå med mig halvvägs också, booorde faktiskt lyckas :)

Mums, pasta med tomatsås och mormors köttbullar ;)

"måste-pluggas-schema"

Igår såg "måste-pluggas-schemat" ut såhär:

   - Historia, kapitel Medeltiden
   - Samhällskunskap, sida 79-84
   - Matte, räkna ikapp
   - Fysik, frågor 110-130
   - Kemi, kapitel 2


Nu ser "måste-pluggas-schemat" ut såhär:

   - Matte, räkna ikapp
   - Kemi, kapitel 2


Så jag har faktiskt varit en riktigt duktig flicka och pluggat på bra. Det som återstår idag är kemin, ska göra frågor och läsa lite innan jag tar tåget vid sextiden mot mitt älskade Strängnäs :) Ska träffa Rasmus och kika på film, äta popcorn och kex och ost. Vi ska kika på Arkiv-X, hoppas bara jag inte blir så rädd som de säger jag kommer bli *oskyldig* haha :) Men det ska iaf bli kul, få umgås med någon utan att behöva stressa tankarna på plugg eller något! Nej, nu ropar kemiboken :)

See ya!

Cheese!

Började dagen hemma med att städa (märks att jag mår lite bättre för jag älskar att städa när jag håller på att bli frisk) drog fram damsugaren och städade av mitt rum samt gemensamma utrymmet, kokade kaffe och städade köket också :) Sen kom mamma förbi och hämtade mig, stannade en sväng i ostaffären och det slutade med att jag har en ostfavorit :D ! Valnötsost! Suuuper gott, jag älskar den. Sitter faktiskt just nu med en ostbit framför mig och mumsar. Ska ta med mig osten hem om jag får och om inte så köper jag en egen bit. Kanske ska ha en te och ost kväll nästa helg?

Hann med mer än hem förens vi tog bilen till mormor och jag fick hälsa på lilla, underbara Ebba :) Har aldrig sett en mindre baby och hon var så söt när hon låg i min famn, tror jag blev förälskad ganska fort. Bra på att göra grimarser var hon och va kul de  va att kika på henne. Minsta öronen jag någonsin sett och de var nog lite spetsiga, har vi fått en vacker alv i släkten kanske? Hihi :D !

Tjocka, feta böcker med en massa, massa ord





Jag är så trött på att vara sjuk. Jag måste få bort min huvudvärk så jag kan sätta mig ner med mina böcker och plugga. Har matte jag måste komma ikapp med så jag klarar matteprovet om två veckor, kemi och fysik jag behöver få gjort och lite till. Fast ändå, tänk vad skönt det skulle vara att bara lägga sig ner i en mjuk säng med en tjock fet bok att läsa. Myyysigt värre och snacka om skönt. Men jag antar att skolan kommer först, eller snarare jag vet att skolan kommer först och sen mina högar av böcker som jag vill läsa :) Har setat och glott på förhäxad heela dagen och jag börjar faktiskt tröttna, matte boken börjar locka lite mera faktiskt. Kanske ska plugga resten av kvällen..?

huvudvärkstabletter, kaffe, en dator ... charmed

Jag hade verkligen planerat att gå till skolan idag så jag gick upp vid sju och hann så långt som till köket innan huvudvärken tog över och pajjade planerna. Vilket resulterade i att inte gå till skolan, missa svenskan och grupparbetet, ingen nollning och ingen fest. Tråååkigt! Så nu sitter jag här med vatten, huvudvärkstabletter, kaffe, en dator, anteckningsblock och en massa avsnitt av förhäxard. Försöker få Rasmus att komma hit men det går inte så bra för tillfället ^^ Ingen av oss mår särskilt bra punktpunktpunkt.

Konstiga med den här gångens sjukdom är att jag inte har lust att baka eller prova kläder som alltid förr. Lusten att städa finns kvar men jag har för ont i huvudet för att orka springa omkring med högar att kläder, sortera saker eller damsuga. Föredrar att sitta här i soffan stilla och inte röra på huvudet allt för mycket om jag ska vara ärlig. Men vill ändå ha något att göra och om jag inte har alldeles fel så kommer Hampus och Ylva snart höra av sig med saker och ting att göra åt mig :)

Wellwell, sweet dreams baby!

Gaaah, det snurrar!

Dagen blev inte riktigt som jag hade föreställt mig. Fick en kloss på en tand i vänstra kinden och drar riktigt rejält, klippte luggen och hamnade sen på expressohouse med mamma och drack en capuccino som slutade i en gigantisk huvudvärk som sedan har setat i hela dagen och bara blivit värre. Vilket ledde till att det inte blir någon skola över huvudtaget för mig idag och absolut ingen bokcirkel på kvällen.. Tvingade mig själv igenom en shoppingrunda som innefattade ett par döläckra jeans med högmidja (I looooooooove them!!!) och ett par tuffa skor som passar mig utmärkt :)

Har inte direkt kunnat göra något mer än att sitta och glo på förhäxad hela kvällen och har nu tittat klart på säsong 1 och är inne på skiva 2 i säsong 2. snart 12 avsnitt typ, I must be crazy! Eller bara allmänt sjuk.. Sky kom tillbaka från bokcirkeln med en hög med böcker, så om jag nog inte lyckas bli frisk över natten så kommer jag tillbringa morgondagen i sällskap med matteboken, förhäxad-avsnitt och lite olika "unga-vuxna" böcker som Anna vill att jag ska läsa :P

Nä nu ska jag iaf försöka somna - var som helst bara jag lyckas somna :) soffan kanske?

Yr höna frågetecken?

Morgondagen känns lite så där lagom hektisk, har en hel del som ska hinnas med ^^ :

   - tandläkaren och början till tandställning
   - köpa skor
   - kika på gardiner
   - klippa luggen
   - hälsa på MiniEbba
   - prova Annas klänning
   - skriva uppsats tävling
   - stryka
   - plugga

hur ska jag hinna? och mitt i allt det där ska jag ta mig till strängnäs också ^^ som tur är så ska mamma och mormor köra mig :) Mormor är förresten tokigt nyfiken på hur jag bor så nu ska hon äntligen få se det :) Ska nog bjuda på en kopp kaffe också, eller kanske en latte om jag hinner. Fast mormödrar kanske inte dricker latte? vad vet jag :P

Twisted head, turning around.


Var duktig idag på matten fast jag satt mellan Linn och Rasmus, gjorde en hel del så jag är nästan i fas igen! Ska plugga ikväll dock, om jag inte mår allt för soppigt. Men det gör jag nog inte. At least I hope not. Kommer nog bli sjuk snart, mamma var just sjuk och jag var hemma i helgen, Linn är typ sjuk, Lollo är, Rasmus är och Sky är. Så självklart kommer jag också bli det. Gick hem från skolan innan labbarna idag, hela kroppen skrek "Gå hem och lägg dig!" och huvudet hängde inte alls med. Linn hakade på, hon mådde inte heller bra. Vi sjönk ner i soffan, drack te och glodde på film: The Closer:

Det är konstigt hur det kan bli, man kan vara så bra vänner men sen helt plötsligt bara sådär så börjar det glida. Likadant med kärleken. Snacka om twistad film men miljontals vändningar. Trodde inte alls den skulle sluta som den gjorde. But it did.

"I won't lie and I can't tell the truth"



I'm head over heels

Sitter och kikar igenom alla bilder från året som har gått. Lite läskigt faktiskt. Insåg just att jag har hunnit med en hel del senaste året och att jag faktiskt har lärt mig rätt så mycket om mig själv. Och ändå finns det så mycket kvar att uppleva och lära. Man blir aldrig fullärd, det finns alltid sakar kvar att lära. Både om dig själv och om livet. Nu är det så härligt för jag är lycklig, jag mår bra och jag har allt jag vill ha för tillfället :) Vänner, skola, utmaningar och mer där till. Största och läskigaste utmaningen just nu är det faktum att jag faktiskt är ordförande i Europarådet. Det är riktigt läskigt faktiskt men ändå riktigt kul. Hoppas bara att det går fint :)



"Nature's splendor still there, the water runs with a hope of new life,
The children begins to laugh.
My mother taught me to cry, my family gave me a better side,
The soil bound us together.

The store is not open,
Trees have fallen but you,
You're still giving light.
The pride is not broken,
It still lingers on, the fight
The fight's already won.

Looking at a photograph, the hands starts shaking,
Tears are falling so fast.
I will not get over that, the mainstay has fallen, she passed away."

Tänka är de bästa jag vet..


RSS 2.0