Hampus :D !!

Idag fyller min underbara bästa vän Hampus Stavem stooor! Sötnosen blir 15 år, nej förlåt 18 år ;) Så äntligen kan man få med honom ut på krogen och parta loss! Så ikväll ska han firas! Blir massa, massa, massa kul och vi ska skratta hela natten lång! Så grattis honey! Stoooooora ponken nu :D !!











Kvitton hit och dit :)

Efter många om och men lyckades jag bränna lite pengar idag iaf! Sved i plånboken men jag är faktiskt nöjd med inköpen. Det som köptes var:

   - Diesel t-shirt med as läckert tryck
   - Ett vitt linne med coolt tryck
   - Foundation
   - Solpuder

Blev varken jeansväst eller en blårandig tröja som jag tänkte på innan.. Provade jätte många jeansvästar men ingenting passar, jag har för stora bröst har jag kommit fram till ^^ de är i vägen när jag ska knäppa knapparna och tar jag en storlek större sitter den för löst i allmänhet på alla ställen förutom över brösten. Bra problem typ :P


Staaaan :)

Sitter här med en kaffe kopp i handen och ska snart springa iväg till bussen. Har några timmar innan min buss mot strängnäs går så tänkte trava omkring en stund på stan och kika på ännu mera vårkläder. Ska försöka få mig själv att inse att det inte är en bra idé att handla någonting nu. Men å andra sidan så hoppade den marinblå tröjan från Lindex ganska just precis från min "Vill-ha-lista" till min "Måste-ha-lista". Så liiite körd är jag nog iaf :P Haha nej nu ska jag släppa ut katterna, de springer omkring och vill ut :)

Vår snart?

Slask hit och slask dit, tänk vad skönt om man kunde hoppa över den evighetslånga perioden med slask som bara förstår ens kläder och gå direkt från underbar vit snö till gator utan snö och med blå himmel och värmande sol! Från vinter till sprudlande vår över en natt typ. Det skulle bara vara för underbart, rent önsketänkande jag vet! Fast egentligen är det bra att det är en slask period, för då uppskattar man våren ännu mera när den väl kommer, right? Fast det är väldigt retande när alla vårkläder kommer ut i butikerna och man får pengar in på kortet och det bara kliar i fingrarna efter att få handla nytt! På min behöver lista just nu står det tråkigt nog bara underkläder.. Jeansen köpte jag igår så. Och inte ljusa vår jeans utan ett par svarta.

Vill ha lista:
   - jeans jacka
   - jeans väst
   - svarta skjortan från Esprit
   - Blå/vit randiga jackan från MQ (helt gudomlig!!)
   - Nya kläder i allmänhet i lite andra färger än grått och svart :P
   - Marinblå randiga tröjan från Lindex

Man borde egentligen kanske fylla på garderoben med liiiite vårkläder redan nu iaf, så man är beredd när den kommer menar jag! För tänk vad hemskt om man står där och det är halvvarmt ute och sol och man bara har mörka halv slitna kläder att ta på sig - hemskt!! Nej, stan imorn någon??


Historian upprepar sig

Favorit i repris.. Började skriva min uppsats vid halv tio igår ikväll, skulle egentligen ha skrivit den innan lovet.. Men det gick bra! Blev klar vid elva (efter många om och men..) och lämnade just in den. För en gångs skull blev der några få rader mindre än vad det stod på uppgiftsförklaringen. Men hoppas att det blir bra iaf! Fick för övrigt tillbaka två samhällsuppgifter igår - mvg på enda och mvg- på andra. Är nöjd :) ! Nu ska jag fortsätta lyssna på Ann-Sofies historia föreläsning om kungalinjen och överviktiga kungar ^^



Solgult :)

Jag vill bo i ett klargult hus, med vita knutar och svart tak. Konstaterade det när jag gick hem från jobbet och solen lyste på det stora gula huset på gatan innan våran gata. Vädret idag är förövrigt helt underbart! Solen värmer och jag har setat på en gunga och solat mellan besöken - wonderful! Så fortsätter det så här kanske man får en fin vårfärg i ansiktet :) ! Me like!

Men nu är det dags att göra mig klar för ikväll, taccos och vin hos Anna och sen Café Sylvia!



Nackspärr

Klockan ringde vid åtta imorse och min tanke var "Nej, jag behöver sova" så jag stängde av den och somnade om. Två timmar senare kom mamma ner och sa "Om 45 min kommer Alex". Men jag låg kvar en liten stund iaf för de va så skönt. Sen flyttade jag på huvudet och det slog till. Nackspärr. Snacka om att bli straffad för att jag inte gick upp vid åtta ^^ Så nu sitter jag här stel som en planka och det gör ont i heeela nacken och till och med ut i armen.. Massage tack?



Walk the streets

Idag har jag inte gjort någonting annat än att gå. Gick på jobbet, runt, runt, runt och runt. Sen gick jag hem och förbi ASSA (liten omväg typ) och hämtade upp Thomas som följde mig hem. Sen gick jag omkring hemma i huset och letade efter prylar. Sen vid halv sextiden hade jag tråkigt så jag gick med Thomas och Mattias hem, med andra ord gick jag från mig till ASSA och från ASSA till Robertstorp bara för att jag hade tråkigt hemma :) Så nee, jag har inte gjort någonting annat än att gå idag känns det som ^^ Trött? Jaa :) !



Äldrevården

Nu är jag klar med min introduktion inom Äldrevården. Tre dagar, ett kvällspass och två dagspass. Jätte kul!! Trivs jätte bra med att jobba med människor har jag märkt. Man får så mycket mera tillbaka än vad man får om man jobbar med försäljning eller matlagning. De lyser upp när man kommer och pratar med dem och man känner själv att man har gjort någonting bra. Så nu hoppas jag att de ringer snart! Men helt klar för dagen är jag inte med att ta hand om folk :P min kära mormor kommer inom 10 min och ska få massage. Tror hon har anställt mig som hennes personliga massör :) ! Haha, good enough for me!


Vill, ska, måste!


today :)

Första riktiga lovdagen för det här lovet och vad gör jag? Joo jag stället klockan på 07,30 och går upp för att mormor kommer och ska få massage. Egentligen ganska skönt att kila upp tidigt (men ändå senare än vad jag skulle ha gjort om de var skola), man hinner med mera då! Dagens schema ser ut såhär:

-mormor
-lunch med Marcus
-banken
-jobba

peace!!

mums


Söndagar

Söndagar är härliga trots allt. Det är tillåtet att sova länge, ligga och dra sig, sega omkring i mjukiskläder, kila iväg med mössa på morgonfrillan och äta kebab och sen bara dega resten av dagen också. Helt och hållet acceptabelt! Så idag så har jag än så länge legat som en klump i lillsoffan hemma hos Thomas och Mattias och kikat på skidor, lägenheter i Australien och lyssnat på Mattias som gjorde om Nordman låtar till Winnerbäck låtar. Bra söndag än så länge helt enkelt!! Men aa, som sagt - fortsatt degning på g!


Alla hjärtans dag

Idag precis som alla andra år konstaterar jag att alla hjärtansdag bara är en överreklamerad dag som alla företag tjänar pengar på. Man läser i tidningen om alla blombutiker som tjänar multum på rödarosor och andra blomkreationer med rosa och rött. Affärer säljer mattor, glad, prydnader - allt med någonting som har med hjärtan att göra. Kan i och för sig vara singeln i mig som rynkar på näsan när alla andra börjar planera middagar, överraskningar med blommor och choklad. Kan ju faktiskt vara så att jag nästa år är en av dem som förväntansfullt väntar på en blomma eller någonting annat gulligt. Men som det ser ut nu tycker jag bara att det är en överdriven dag som alla tjänar pengar på. Det är ju mer romantiskt att en vanlig måndag vilket datum som helst överraska någon man tycker om med ett kort, en blomma eller någonting annat som lyser upp vardagen :)

Fast det var lite mysigt att få en Ben&Jerrys glass av mamma ändå :D !



Stavgång

Träningsfylld morgon :) Mamma väckte mig vid halv åtta och vid åtta gick vi ut. En timma med stavar runt om en sväng. Hade vikter på handlederna så nu är jag lite trött, men det är skönt! Så nu ska jag dega här framför tvn en stund och sen ner och göra mig klar och packa väskan tills ikväll :)





Just nu :)


Msn

För några veckor sen så orkade jag inte med msn, det kändes värdelöst för jag hade absolut ingen nytta av det på något sätt. Bara massa babbel i princip. Nu blir jag i stället glad av msn och vill sitta vid datorn mer och mer. Så ja, just nu är msn en bra sak. Kontakt med många runt om i Sverige utan att det kostar allt för mkt och några mera positiva saker :) Okay, det finns mkt skit som kommer genom msn. Men det är bara att försöka blocka och skita i de människorna och focusera på det positiva med det.


smiiile

Då sitter man i skolan igen och har snackat om FRA-lagen i 45 minuter med grabbarna bus i gruppen. Snart engelska, ska tydligen komma en utbytesstudent från Australien hit idag så vi har fått order om att bomba henne med massa frågor, helst "dumma" frågor tyckte Anne roligt nog. Hon som annars avskyr när vi ställer våra favoritfrågor! Sov länge i natt, ingen som höll mig uppe på msn :P Va suuper mys vid frukosten, satt med mamma och vi satt i 45 minuter och pratade om lite allt och inget. Va ett tag sen vi gjorde det. När hon är hemma så brukar jag vara borta och när jag är hemma så jobbar hon ^^ Menmen, nu är det engelska som gäller! 





Då va det onsdag igen då ^^

Anställningsintervjun idag gick super bra, va hur nervös som helst innan vi började men slappnade av ganska fort. Fick värsta kicken av att sitta där och svara på frågor om mig själv, framtiden och lite annat. Hur najs som helst! Så jag börjar jobba på måndag, första passet är kvällspass :)

Fick valblanketter för kurserna inför trean idag, blev total kaos i klassrummet när alla skulle fråga en massa grejjs om meritpoäng, utökat program, utbytta profilblock mm. Sen blev det genomgång av matteprofilen och bioteknikprofilen. Tänker absolut inte ta matteblocket, apsvårt och det orkar jag inte! Så vi får se hur de blir, kommer bli utökad program, massa samhällsämnen och absolut ingen matematik!




kallt är bra :)

Blev ett riktigt bra avslut på kvällen, bytte om till löparkläder och kilade ut och sprang i samma veva som Malin gick till bussen, sprang ner på stan och sen hem igen. Tog kanske 25 min :) Sååå skönt! Älskar att vara ute och springa på vintern, luften är så sjukt bra för min astma och jag springer automatiskt fortare när det är kallt. Sen blev det bastu en stund och mjuka upp musklerna och nu degar jag vid tvn med mor min. Har till och med hunnit att skriva ett cv tills imorn så nu är allt fixat och klart för idag!




Tjejkväll :)

Är skönt att ha Malin här, då kan man säga lite vad man vill och just det som ploppar upp i huvudet utan att hon skakar på huvudet allt för mycket och tycker jag är knäpp :) Har umgåtts med henne i några timmar nu och vi har pratat (om verkligen allt mellan himmel och jord), pluggat, diskuterat, skrattat, gäspat och haft myys. Skönt, idag va en sån där dag då jag behövde en tjejkväll och bara vara. Så nu ska vi snacka vidare! See ya!







Lov snart!!

Matteprovet idag va otroligt svårt, nästan inga "g-frågor" utan de va frågor med alla nivåer i en. Så jag satt för första gången hela provtiden och skrev. Och hann inte riktigt med alla 7 (!!!) frågorna men de är nog ingen fara. men skönt att ha det avklarat iaf och kunna ta tag i resten. Så nu innan lovet har jag historia inlämning (som man tydligen får lämna in efter lovet men jag vill ha in den innan lovet iaf ^^) och samhällsdebatt kvar. Snaart lov!! Men nu ska jag plugga och sen ladda för anställningsintervjun tills imorn.



Brummbrumm!

Blev inge matteplugg idag som de va tänkt utan Malin kom och plockade upp mig 10 min efter att jag hade kommit hem. Hann precis lagom byta om till varma gå ut och gå kläder och sen brummade vi iväg mot Thomas och Mattias för att ställa bilen. Sen travade vi på, gick runt hela Stenby och en bra bit till, till slut hade vi gått i nästan en timma och kom då på att vi ville göra någonting kul så vi sprang upp för några trappor och hamnade i soffan i sällskap med Thomas och Mattias. Skrattade i lite mer än en timma och sen brummade vi hem och jag hamnade i bastun :) Så en väldans bra kväll!





Mattelektion

Mattelärare: Tänkte att jag skulle ta närvaron och sen prata lite med den nya tjejen men sen insåg jag att det var du (tittar på mig)
Tjejerna: asg!
Jag: ska jag ta det som en komplimang eller vadå?
Mattelärare: skrattar högt
Azin: Ta det som en komplimagng, du ser ut som en ny människa!




smidigt värre :)

Camilla kom på blixtvisit över middag och det var kul. länge sen man träffade den damen så :) massa uppdateringar från hennes liv och lite skitsnack om killar och sånt som de brukar bli. Sen lyckades jag typ antingen stuka eller bryta ena tån när mormor ringde (jag trodde att det var någon som jag ville snacka med ^^) för jag dunkade in foten i sängen. smidigt värre, så nu är jag tejpad där och kvällens kvällspromenad blev inte av.. menmen, nya böcker att läsa så de gör ingenting :)




...



this one's for you



Dance all night long

Hamnade på 18års fest hemma hos Anna igår iaf och tur de :) Massa kul folk och Hiredal och Kun kom dit senare runt tolv tiden och de har jag inte träffat sen vi slutade nian! Ricky och gänget kom också lite senare så jag är riktigt glad över att jag gick dit :) Hittade en ny kompis också, från köping roligt nog! Men aa, det spontana besöket på festen som bara skulle innefatta ett hej och ett grattis blev till några timmars dansande så jag har i princip inte gjort annat än att dansa den här helgen! Men kul det faktiskt.



Lördags kväll

Blev film hemma hos Malin den här kvällen, orkar inte riktigt göra någonting annat. Men kanske ska svänga förbi hemma hos Anna lite senare om jag lyckas övertala Malin ^^ Måste ju säga hej och grattis till sötnosen! Men Mr and Mrs Smith ska vi se just nu och sen kanske jag ska vara lite tjockis och äta en pizza eller något annat onyttigt. Det får vi se! Iaf, myskväll med Malin, hos Malin :)



Röda klackar och massa bra musik

Krogen igår blev hellyckat! Fick med mig Lisa och Marcus ut och vi mötte upp Troll, hans syster och syrrans kille på Lotus. Jag hade mina nya röda klackar på mig så jag var lång :) ! Vi hamnade i en soffgrupp och snackade en massa skit om allt och inget. Hamnade på dansgolvet med Troll efter ett tag men det var inte kul för han är för bra på att dansa ^^ Lisa och jag hittade ett gäng gamla kompisar så slutet av kvällen spenderades i sällskap med dem. Dansade lite med Johnny också, hade inte träffat honom på över två och ett halvt år så det var kul, bytte nummer så att vi kan hålla kontakten nu :) Tror vi satt och sjöng schlager i mer än en timma också ^^ Haha, men aa - lyckad kväll!




Vattenpolo

Vattenpolo på gympan idag, riktigt kul faktiskt! Jag råkade bli den som punktmarkerade Joel vilket jag fick lida för ^^ marcus klagade efter ett tag på att jag var för slö så då fick jag ta i lite mera. Och de kändes, två envisa idioter där den enda är både smidigare, snabbare och starkare så jag fick ett slag på näsan, i magen och bikiniöverdelen nästan avriven ^^ men kul va de! Så nu är jag seg i armarna efter allt simmande men magen mår bra av kycklingsalladen!!




Kurser hit och dit

Nästa vecka ska vi få våra valblanketter för kursval inför trean. Satt just och kikade och insåg att det kommer bli lite utökat om jag får som jag vill. Samhäll B, Historia B, Svenska eller Engelska C, Psykologi... Så det blir lite iaf! Historia är det jag verkligen verkligen vill läsa så det kommer jag fajtas för, det och Samhäll. Möjligen Psykologi. Haha det blir en del som sagt! Missade mentorstiden i onsdags och tydligen så hade de gått igenom allting med hur betygssystemet fungererar och grejjs, enligt Hampus är det helt och hållet värdelöst och helt onödigt. Så man få se hur de blir med det :) ! Men nu är det fysikprov som gäller!



Trött!

Jag förstår inte hur jag kan vara så trött, hela dagen igår sov jag och idag till tio. Ändå sitter jag här redan nu och försöker hålla ögonen uppe. Sömnbrist? Men jag sover ju om nätterna så jag vet inte. Kanske sover illa eller något.. Ändå har jag en suuper skön säng, jag har många bra kuddar som jag kan variera mig mellan och ett helt underbart täcke. Kanske inte är så bra för mig att sova ensam? Hmm. Tål att tänkas på!

Tror inte att det krävs en Ralph Lauren säng för att jag ska sova bra men jag skulle då icke tacka nej!




Buttons Button

Kom just hem från bion, har sett "Benjami Button" tillsammans med Marcus, Sebastian och Niklas. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om filmen ännu, lite som en av filmerna som jag och André såg. Det tar ett tag innan man kan smälta det man har sett och bilda en åsikt om det. Men en sak vet jag om filmen efter ikväll iaf - det är en otrolig kärlekshistoria som visar att ålder är inte allt.

Btw, Betnér igår va helt otrolig!



Nu kör vi!

Ville verkligen inte gå upp i morse, min säng va så varm och gosig. Mörkt på rummet var det också. Sköönt!! Vaknade vid fem första gången (skulle ta vanliga bussen och sätt mig i skolan och plugga i några timmar) och var relativt pigg, men gick jag upp? Nej så klart jag inte gjort! Dum som jag är ställer jag om klockan till halv sju för att ta åtta bussen och när jag vaknar sen är jag självklart trött.. Suck! att man aldrig lära sig att man ska gå upp när man vaknar och är pigg. Måste bli bättre på det där! Men jag hann med bussen idag också, tog mig bara 15 minuter att gå ner på stan den här gången för det var så kallt. Var riktigt ambitiös och gjorde svenskan på bussen hit så nu har jag inte alls mycket kvar innan lovet:

   - Redovisningen i Svenska (imorn)
   - Fysikprov (fredag)
   - Matteprov (tisdag)
   - Historia inlämning (torsdag)
   - Samhällsdebatt (fredag)

typ som en vanlig slutspurt innan lov ^^ Så de är bara att bita tag i papprerna och ta sig igenom allting!

Hanna + Sthlm = avslappnat :)

Kom just hem från sthlm och Ramens och Heds spelning, de var grymt kul och de spelade super bra! Tjejen som sjöng hade en helt otrolig röst! Ibland hade man svårt att tro att det var en tjej till och med, men hon stod där i sina gröna converse och gula jeans och sjöng helt otroligt. Jens va på super humör och Fredy hade med sig sin systemkamera så massa pics har vi! Jag köpte mig en jäger med redbull och njöt varje sekund av den, sen va de musik och prat för hela slanten :) Dock luktade stället lite mysko, typ gamla unkna vattenskador eller någonting. Men annars va det charmigt! Litet med en cool inredning, lite saloons stajl på det hela! Så nu är de bara att sova och ladda upp för morgondagen då de blir sthlm igen!



mondagsmorgon

Första lektionen gick som det alltid går på måndagslektionerna (morgonens lektioner iaf) - en massa snack om helgens händelser. Dock så kom Azin, Jossan, Becca och Huddinge in på ett riktigt seriöst ämne för en gångs skull - AIDS och ätstörningar. Hemskt ämne och otroligt seriöst för en måndagsmorgon. Annars brukar de vara fester, kläder, killar och massa skvaller på tapeten. Så för mig, Elene och Hampus gick de som de brukar göra en måndagsmorgon men de andra satsade på att starta veckan med ett seriöst ämne (och kanske fortsätta veckan i samma anda?)

Walk the street :)

Känner mig riktigt duktig nu faktiskt. Tog på mig mitt nya rosa träningslinne för några timmar sen och en massa mera kläder och sen gick jag och mamma ut och gick med stavar i en timma. Grymt skönt för träningsvärken och det bara råkade bli några armhävningar och lite till på det :) Så nu mår jag fin fint och kroppen sjunger av välmående! Mera träning för min del med andra ord!



Nickelback - Savin' me

"Show me what it’s like
To be the last one standing
And teach me wrong from right
And I’ll show you what I can be
Say it for me
Say it to me
And I’ll leave this life behind me
Say it if it’s worth saving me"




Shopping !!

Det blev mycket riktigt ett par av de där svarta träningsbyxorna plus två (tro det eller ej!!) rosa linnen till. La också undan ett par skor som min kära mor ska hämta ut imorgon :) Och det blev inte farligt dyrt heller! Kläderna gick på 450 kronor och skorna kommer med mammas rabattgrejjs gå på ungefär 250 kronor. Brabra! Fick med mig Nylander ner på stan och han shoppade desto mera! Nya jeans, x-antal t-shirtar och nya skor. Och allt förutom skorna kom från Carlings! Jag är liite stolt över mig själv som lyckades hitta så mycket kläder åt honom - hihi. Men det var det roliga för idag ^^ det som gäller nu är min underbara älskade (NOT) kemibok och sen stavgång med moder jord :)


Träningsgarderob!

Hade tänkt att sitta hemma och plugga hela dagen men kom på att jag faktiskt behöver nya träningsprylar. Så jag ska kila ner på stan om några minuter (ska bara försöka hitta någon att glo omkring med!). Tänkte kika in på stadium och se vad de har för skor och byxor. Det är inte så kul att skutta omkring på friskis i mina gamla fotbollsshorts när man istället kan ha smidiga fitness byxor på sig som följer med rörelserna mycket bättre! Så det är de jag ska leta efter och riktiga träningsskor. Mina nuvarande bara glider omkring på golvet när man ska göra armhävningar ^^ Inte bra!!

Tror det blir ett par av dessa idag :)




RSS 2.0